Tilbake til toppen

Personvern

Behandling av personopplysninger

Når du besøker Olav Tryterud Studio behandler vi personopplysninger om deg når registrerer deg og bruker våre tjenester, samt ved besøk på nettsiden. Vi gjør det vi kan for å sikre at dine opplysninger behandles på en trygg og sikker måte. Videre finner du informasjon om hvilke type personopplysninger vi bruker, hvordan de behandles og dine rettigheter i forbindelse med dette. Behandlingsansvarlig for personopplysninger i Olav Tryterud Studio AS er daglig leder. Henvendelser vedrørende personvernpolicy og behandling av personopplysninger gjøres på e-post til kundeservice@olavtryterudstudio.no.

Videre i teksten vil Olav Tryterud Studio AS kunne omtales som «vi», «våre» og «oss».

Vårt grunnlag og formål å behandle dine personopplysninger er å kunne levere og forbedre våre tjenester. Dersom du også ønsker å bestille varer fra nettsiden vår, brukes dine opplysninger også til å oppfylle vår avtale med deg. I forbindelse med din ordre er det nødvendig at vi lagrer visse opplysninger om deg for å kunne oppfylle regnskaps- og avgiftsmessige krav, samt mulighet for garanti-, reklamasjon- og returhåndtering av varer. Behandling av dine opplysninger skjer med grunnlag i ditt eskplisitte samtykke.

Hvilke opplysninger som samles inn og behandles

Vi samler inn personopplysninger om deg som kan deles i to ulike kategorier: informasjon du oppgir til oss, samt informasjon som vi får når du som bruker besøker våre nettsider og bruker våre tjenester.

Informasjon du oppgir til oss

Ved registrering av bruker og helt eller delvis gjennomført handel i vår nettbutikk vil følgende opplysninger om deg lagres i våre systemer: navn, e-post adresse, telefonnummer, postadresse og fakturaadresse. Dersom du i tillegg oppgir andre opplysninger er disse frivillige, og kan være blant annet kontonummer for refusjon/utbetaling av tilgodehavende, fødselsdato, adresse til nettside. Informasjonen vi ber om er frivillig å oppgi, men for å gjennomføre en bestilling på nettsiden er disse opplysningene påkrevet.

Når du handler på olavtryterudstudio.no samler vi inn og oppbevarer navn, adresse, e-postadresse og mobilnummer. Dette er informasjon vi trenger for å levere varene til deg, samt kontakte deg i forbindelse med bestillingen. Vi er dessuten pålagt å oppbevare informasjonen i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering og eventuell garanti- og returhåndtering. Denne historikken slettes når formålet med behandlingen er opphørt. Vi oppbevarer også IP-adressen som er benyttet for å registrere bestillingen.

Av sikkerhetshensyn sletter vi registrert kontonummer 3 måneder etter at formålet med oppbevaring av dette er innfridd. Kredittkortinformasjon oppbevares ikke i vårt system, men hos våre betalingspartnere Klarna og NETS. Dette er for å sikre effektiv håndtering av eventuelle problemer med belastning, oppheving av reservasjon og kreditering. Ved kontakt med kundeservice samler vi inn informasjon du oppgir i forbindelse med kontakten. Dette er navn, e-post adresse, telefonnummer og eventuelt ordrenummer. Informasjon du oppgir i forbindelse med ditt besøk på våre nettsider kan bli brukt internt i våre systemer for testing i forbindelse med oppgradering og sikkerhetsforbedring av våre systemer.

Informasjon som samles inn om deg og ditt besøk

Når du bruker olavtryterudstudio.no samles det inn og lagres data om endringer gjort på din profil, samt hvilke ulike merker, kategorier og produkter du klikker eller søker på. Dette gjøres for å kunne spore relevante endringer, samt lære hva våre kunder er opptatt av og dermed være i stand til å forbedre vårt produktutvalg og våre tilbud. Denne informasjonen benyttes også for å kunne gjøre det mulig å vise deg relaterte produkter eller sende deg relaterte tilbud dersom du har bedt om dette. Informasjonen benyttes også for å produsere statistikk om trafikk for blant annet kapasitets- og oppgraderingsplanlegging.

Som flere andre elektroniske tjenester bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi («cookies») for å samle inn informasjon om aktivitet, nettleser og enhet. 

På www.nettvett.no finner du informasjon om hvordan du kan stille inn nettleresen for godta eller avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.

Du har kontroll over din informasjon

For at du skal ha kontroll over dine personopplysninger, vil du ha tilgang til følgende verktøy:

Dine personopplysninger og mulighet for endring og fjerning av disse
Du vil ha tilgang til de vesentlige personopplysninger som lagres om deg ved å opprette bruker på nettsiden, og du kan da også oppdatere og redigere opplysningene her. Informasjon som ikke er tilgjengelig på din profil kan du få tilgang til ved å opprette en henvendelse via kundeservice på vår nettside. Du vil da få tilsendt og/eller bli gitt tilgang til en oversikt over de opplysningene som ligger lagret om deg, med mulighet for å endre eller fjerne opplysninger. Vær oppmerksom på at dersom noen vesentlige opplysninger om deg fjernes, vil potensielt noen eller alle våre tjenester ikke fungere optimalt eller slutte å fungere.

Tilbakekall av samtykke. 
Dersom du på et tidspunkt ikke ønsker at vi skal samle inn informasjon fra parter du allerede har godtatt, kan du enkelt fjerne ditt samtykke ved å endre innstillinger under din profil. Noen tjenester vil kunne slutte å fungere eller miste funksjonalitet. Du kan også ta kontakt med kundeservice så hjelper vi deg.

Sletting av konto
Din konto hos oss kan du slette når du selv ønsker deg. Vær oppmerksom på at regnskapsmessig lovpålagt ordreinformasjon beholdes i våre systemer til vi lovmessig ikke lenger er pålagt å oppbevare disse opplysnigene. Det gjelder ditt navn, adresse, telefonnummer og e-post adresse som ble brukt for gjennomføring av eventuell ordre.

Eksterne databehandlere

De personopplysningene vi har lagret om deg selges aldri til tredjepart, ei heller byttes de eller videreformidles på noen måte uten ditt samtykke. Unntak gjelder dersom tredjepart trenger innsyn i slik informasjon for å kunne utføre forretningsstøttende eller forretningskritiske tjenester for oss. Opplysninger som er relevante og nødvendige for gjennomføring av en ordre via vårt system deles med betalingsleverandør og transportleverandør.

En databehandler er et eksternt selskap vi benytter for å behandle personopplysningner. Dette underligger avtaler som ivaretar sikkerhet rundt informasjonen som deles. Olav Tryterud Studio AS benytter også følgende databehandlere i tilknytning til våre tjenester.

Google
Google Analytics benyttes i nettbutikken og på nettsiden for å spore ordre, produkter, kundeadferd og hvor brukerne/kunden kommer fra.
Google Ads kan benyttes i nettbutikken og på nettsiden og her deles ordre og e-post adresse om nødvendig.

Facebook
Facebook pixel kan benyttes i nettbutikken og på nettsiden for å spore kundeadferd, e-post adresse, hvor kunden/brukeren befinner seg og ordre som gjennomføres.

Noe du er uenig i eller ønsker å si fra om?

Vi tar ditt personvern på alvor, og dersom du har tanker eller spørsmål rundt hvordan vi behandler dine personopplysninger hører vi gjerne fra deg. Mener du at vår behandling av dine opplysninger bryter med våre rutiner eller personlovgivningen har du mulighet til å klage til Datatilsynet. Informasjon om hvordan du går frem finner du på tilsynets nettsider www.datatilsynet.no.

Endringer i våre rutiner og regler

Det kan forekomme at vi ser oss nødt til å endre informasjonen vi gir om behandling av dine personopplysninger dersom relevant regelverk endres, eller våre systemer endres som krever en endring i våre rutiner. Dersom vi endrer informasjonen vil vi gjøre deg oppmerksom på dette i de tilfellene vi har dine kontaktopplysninger. Endringer vil alltid også være tilgjengelig gjennom oppdatert informasjon på våre nettsider.